Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εγγραφές στις δομές Προσχολικής Αγωγής 2022 - 2023

Εγγραφές στις δομές Προσχολικής Αγωγής 2022 - 2023

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ,ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023
( Βρέφη & Νήπια με έτος γέννησης 2019, 2020 &2021)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων νέων εγγραφών και επανεγγραφών στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Μεταμόρφωσης, για τη σχολική περίοδο 2022-2023 θα γίνονται από 10/5/2022 έως και 10/6/2022, ηλεκτρονικά..

Για την εγγραφή των νηπίων και βρεφών στις δομές επισκεφτείτε:

 1. https://www.metamorfossi.gov.gr/katoikoi/koinoniki-politiki/vrefonipiakoi-stathmoi (Μετά την παράθεση των σχετικών πληροφοριών για τις δομές υπάρχει ειδικός σύνδεσμος εγγραφής) ή εναλλακτικά
 2. Από το πεδίο Ε-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και στο πεδίο "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ", υπάρχει ειδικό μενού - σύνδεσμος για τη διεύθυνση εγγραφής (https://preschoolmetamorfossi.intellisoft.gr/

Οσοι Γονείς ή Κηδεμόνες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή ηλεκτρονικά, θα μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, κατόπιν ραντεβού, όπου θα παρέχεται τεχνική βοήθεια.

Κλείστε ραντεβού με τους εκπροσώπους του Οργανισμού :

α) Τηλεφωνικά :

1ος Παιδικός Σταθμός, (210-2838918) κα Γεωργία Λέου και κα Κατερίνα Οσμανλή

2ος Βρεφονηπιακός σταθμός (210-2829222) κα Αλιβιζάτου Φούλα

β) Ηλεκτρονικά

Φέτος για 1η φορά δίδεται η δυνατότητα να κλείσετε το ραντεβού σας με τους εκπροσώπους του τμήματος, που θα σας βοηθήσουν να υποβάλλετε την αίτησή σας, ηλεκτρονικά. Πατήστε ΕΔΩ για να κλείσετε Ηλεκτρονικό ραντεβού.

Χρήσιμες Πληροφορίες :

 • Στις αιτήσεις αναγράφονται υποχρεωτικά τρεις επιλογές δομών, με σειρά προτίμησης και με βάση την διεύθυνση κατοικίας σας. Σε περίπτωση πληρότητας του Σταθμού της 1ης σας επιλογής, θα ακολουθήσει η εγγραφή του παιδιού στον Σταθμό της 2ης ή 3ης επιλογής σας, ανάλογα με τα κριτήρια μοριοδότησής σας. Τα βρέφη των βρεφονηπιακών σταθμών δύνανται να συνεχίζουν, ως επανεγγραφές, στις ίδιες δομές των νηπιακών τμημάτων.
 • Για τα αδέρφια συμπληρώνεται ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/επανεγγραφής για κάθε παιδί και όχι μια αίτηση.
 • Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα αξιολογούνται.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά :

(Τα δικαιολογητικά μπορεί να προσκομισθούν κι ηλεκτρονικά)

 • Αίτηση με συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/ και ληξιαρχική πράξη σύμφωνου συμβίωσης.
 • Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/ του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).
 • Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
 • Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο(σχετικό έγγραφο αναρτάται στη σελίδα του Δήμου), καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
 • Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.
 • Υπεύθυνη δήλωση υποχρεώσεων των γονέων ή κηδεμόνων(Σχετικό έντυπο αναρτάται στη σελίδα εγγραφών)
 • Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.
 • Βεβαίωση αναπηρίας από ΚΕΠΑ, για άτομα με αναπηρία /βεβαίωση Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου για οποιαδήποτε μαθησιακή δυσκολία

Για τους γονείς που πληρούν τα κριτήρια, όπως διαμορφώνονται κάθε έτος από την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, για την πρόσβαση σε Voucher, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της ΕΕΤΑΑ Α.Ε για την περίοδο 2022 – 2023. Η σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί αμέσως μετά την έκδοση της και στην ενότητα αυτή.

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

Οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για το έτος 2022-2023 θα ανακοινωθούν μετά και την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων των voucher από την ΕΕΤΑΑ. Τα παιδιά που εντάσσονται στα ανωτέρω προγράμματα προηγούνται στον τελικό πίνακα εγγραφών / επανεγγραφών. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στους Βρεφικούς, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

10 Μάι 2022
Οδηγίες καταχώρησης Ηλεκτρονικής αίτησης στην πλατφόρμα Preschool
10 Μάι 2022
Οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού χρήστη στην Ηλεκτρονική πλατφόρμα Preschool