Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Διάκριση για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που προσφέρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Διάκριση για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που προσφέρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης διακρίθηκε στον ετήσιο Πανευρωπαικό διαγωνισμό EU Health Award 2021, που διοργανώνεται από την Ευρωπαική Επιτροπή (European Commission) και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια του προγράμματος EU4Health 2021-2027.

Ο Δήμος μας, συμμετείχε στην κατηγορία Award on Mental Health - Local authorities or affiliated organisations. και διακρίθηκε για το Πρόγραμμα "Πρόληψη της Κατάθλιψης και της μοναξιάς των ηλικιωμένων κατά την περίοδο της πανδημίας COVID19". Στο Πρόγραμμα πρόληψης της κατάθλιψης συμμετείχαν 295 ηλικιωμένα άτομα και περιελάμβανε εξέταση για την κατάθλιψη και ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική παραπομπή όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Η πόλη μας ανακηρύχθηκε μια από τους τρείς (3) shortlisted κερδίζοντας ώς βραβείο το συμβολικό ποσό των 1500€, με το σημαντικότερο είναι την τιμητική πρόσκληση για την ομάδα της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση στις Βρυξέλλες, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

 

Το κείμενο υποψηφιότητας, για το οποίο διακρίθηκε ο Δήμος μας ανέφερε :

" Η πανδημία Covid-19 προκάλεσε πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους και οδήγησε σε επαναλαμβανόμενα lockdown. Για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στους ηλικιωμένους ο Δήμος Μεταμόρφωσης:

  • Δημιούργησε ένα δίκτυο τακτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με ηλικιωμένους για την καταγραφή των αναγκών και των ανησυχιών τους.
  • Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύθηκε και η δράση του επεκτάθηκε σε ηλικιωμένους μοναχικούς που χρειάζονταν βοήθεια κατά την περίοδο του lockdown.
  • Με τη συνεργασία του Δήμου Μεταμόρφωσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ξεκίνησε το πρόγραμμα «Φιλία σε όλες τις ηλικίες». "

Δείτε τα προγράμματα Ψυχικής Υγείας που προσφέρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης :

 

Δείτε το Booklet της Βράβευσης