Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα άρθρα 203-206 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) θεσπίστηκε για πρώτη φορά η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα συνιστούν ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, αποτελούν ένα πλαίσιο στρατηγικών στόχων και προτεραιοτήτων που εξειδικεύονται σε δράσεις με ορίζοντα τριετίας, για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Με άλλα λόγια, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα αφορούν όχι μόνον στις υποδομές και τις τοπικές επενδύσεις, αλλά και στη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας του ίδιου του Δήμου, ως φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του γενικότερου περιβάλλοντος στο οποίο δρα, μεριμνώντας για τη βελτίωση της διαβίωσης των δημοτών και επισκεπτών και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου Μεταμόρφωσης (Φάση Α' Επιχειρησιακού Σχεδίου) αφού ψηφίστηκε στο Δημ. Συμβούλιο Μεταμόρφωσης τίθεται σε ανοικτή διαβούλευση και συνακόλουθα την συγκέντρωση προτάσεων ώστε να προκύψει το τελικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου (με διάρκεια έως το 2023).

Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας επιτρέψει, όπως αναφέρεται και στο στρατηγικό σχεδιασμό, τη δημιουργία ενός Δήμου που θα αξιοποιεί τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας για να ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ενός Δήμου που θα χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, καινοτόμες ιδέες και υπευθυνότητα. Πυξίδα και γνώμονας για την επίτευξη των στόχων μας είναι η συμμετοχικότητα όλων των πολιτών, μέσω της οποίας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε βέλτιστες λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα μας, το περιβάλλον, την οικολογία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική μέριμνα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο, φιλικό, συμμετοχικό και λειτουργικό δήμο.

Σας περιμένουμε όλες και όλους να καταθέσετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας στο e-mail του αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής: programmatismos@metamorfossi.gr.

Η χρονική διάρκεια της διαβούλευσης είναι από την ημέρα της ανακοίνωσής της έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Για τη διαβούλευση Α' Φάσης Επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Μεταμόρφωσης)

«Σχεδόν δύο (2) χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Που εμπιστεύθηκαν το όραμα μου για την πόλη μας.

Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, όπου έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα. Κατά τα οποία υλοποιούμε το σχέδιό μας για μια καλύτερη Μεταμόρφωση.

Τα παραδείγματα πολλά και σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρω :

  • τις συνεχιζόμενες διανοίξεις δρόμων μετά από δεκαετίες στασιμότητας
  • την αναβάθμιση των οδών και των πεζοδρομίων που συνεχίζονται σταθερά σε όλη την πόλη
  • τη δημοτική συγκοινωνία που εκσυγχρονίστηκε με νέα λεωφορεία
  • την προμήθεια νέων οχημάτων και άρα την βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών
  • τον φωτισμό της Μεταμόρφωσης που μέσα στο 2022 αναβαθμίζεται σε LED
  • την απόκτηση του Κτήματος Κουμπούρη και πλέον του Κτήματος Κουτσουμπέλη και μάλιστα 905.000 Ευρώ φθηνότερα
  • το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης που σύντομα παραδίδεται όπως και την επικείμενη αναβάθμιση όλων των σχολείων μας
  • την ένταξη της πόλης μας σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την έγκριση δεκάδων έργων που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια Ευρώ, όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο που το 2022 συντηρείται πλήρως, τα ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή ή τον κόμβο του Ράλλη.

Όλα τμήματα ενός ευρύτερου επιχειρησιακού προγράμματος. Ενός οράματος για μια καλύτερη πόλη. Ενός σχεδίου που υλοποιείται. Τμήματα της κοινής μας επιδίωξης για την Μεταμόρφωση που ονειρευόμαστε και μας αξίζει. Μιας επιδίωξης που βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα.

Και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε συνοδοιπόροι. Κανείς δεν περισσεύει. Για αυτό και σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας για το επιχειρησιακό σχέδιο της Μεταμόρφωσης, που αφορά στα επόμενα χρόνια. Γιατί οι προτάσεις ή οι απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εσάς ή καλύτερα από εμάς, καθώς μας ενώνει όλους η Μεταμόρφωση, δεν είναι απλά επιθυμητές αλλά πολύτιμες και καλοδεχούμενες.

Γιατί Μαζί Αλλάζουμε την Πόλη μας. Μαζί κάνουμε την Ελπίδα Πράξη. Για αυτό και σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαβούλευση για το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Μεταμόρφωσης, την οποία ανακοινώσαμε σήμερα.

Γιατί εδώ η γνώμη σας μετράει..».

Στράτος Σαραούδας

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης

31 Δεκ 2021
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης
31 Δεκ 2021
Ερωτηματολόγιο Διαβούλευσης
31 Δεκ 2021
Περίληψη Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Μεταμόρφωσης 2019 - 2023
31 Δεκ 2021
Στρατηγικός Σχεδιασμός - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019 - 2023