Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι οι νέοι με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα δράσης του Δήμου, σε όλους του τομείς ενδιαφέροντος της νεολαίας. Στον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Τοπικά Προβλήματα και τη δημιουργία της “Έξυπνης Πόλης”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Μεταμόρφωσης θα δίνει την δυνατότητα στον νεανικό πληθυσμό να εκφραστεί, να διατυπώσει και να συμμετέχει -συμβουλευτικά- με τις ιδέες και τις απόψεις του στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου.

Βασικός στόχος είναι να συνδράμει τον Δήμο Μεταμόρφωσης στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων, στην ανάλογη ενεργοποίησή τους για επίλυση αυτών και στην δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Νέων στο Δήμο τους.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προσβλέπει σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και δημοκρατικό όργανο συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου της Νεολαίας, το οποίο θα λειτουργεί από τους Νέους που ζουν στην Μεταμόρφωση.

Οι νέοι έχουν δικά τους ενδιαφέροντα, προβλήματα, και αναζητήσεις. «Εκφράζουν νέες ιδέες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και αυτές είναι πολύτιμες για την εξέλιξη και την πρόοδο»: «Είναι συνεπώς σημαντικό όλες αυτές οι απόψεις να μπορούν να συζητούνται οργανωμένα, να διατυπώνονται συγκροτημένα και αυτόνομα».

Καλούμε Nέες και Nέους 15 – 28 ετών, να εγγραφούν στο μητρώων νέων, να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας στη συγκρότηση και μετέπειτα στις λειτουργίες και δραστηριότητες του εγχειρήματος.

Η υποβολή αιτήσεων/εγγραφών θα γίνεται από την 01/02 έως την 01/03, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε ΕΔΩ ή σκανάροντας το παρακάτω QR με το κινητό σας.

31 Ιαν 2024
Σχετική Νομοθεσία