Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ηλεκτρικός & Ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Ηλεκτρικός & Ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Ηλεκτρικός και Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός θεωρείται ο εξοπλι­σμός, που έχει σχεδιασθεί για να λειτουργεί υπό ονομαστική τάση έως 1000V εναλλασσομένου ρεύματος ή έως 1500V συνεχούς ρεύματος. Κατά συνέπεια, μπορείτε να ανακυκλώνετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σας, που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων.

Παραδείγματα ηλεκτρικών συσκευών: Ψυγεία, Μεγάλες συσκευές ψύξης, Καταψύκτες, Πλυντήρια / Στεγνωτήρια ρούχων ή πιάτων, Συσκευές μαγειρικής, Ηλεκτρικές κουζίνες, Φούρνοι μικροκυμάτων, Ηλεκτρικές θερμάστρες /καλοριφέρ, Ανεμιστήρες, Κλιματιστικά.

Ακόμη κι οι μικρότερες Ηλεκτρικές Συσκευές, πρέπει να αποτελέσουν βασικό μέλημά μας ώστε να πάνε για ανακύκλωση. Τέτοιες μπορεί να είναι : Ηλεκτρικές σκούπες, Σκούπες χαλιών, Μηχανές ραπτικής, Ηλεκτρικά σίδερα, τοστιέρες, Φρυγανιέρες, Φριτέζες, Καφετιέρες, Πιστολάκια μαλλιών, Ζυγαριές, Ρολόγια τοίχου κλπ. Αλλά και τα Ηλεκτρικά μας Εργαλεία συμπεριλαμβάνονται,στο συνολό τους,στα ανακυκλώσιμα υλικά.

Πριν φθάσουμε στο Δήμο Μεταμόρφωσης, ας μην ξεχνάμε να εξασφαλίζουμε, πως όταν παραλαμβάνουμε μια καινούρια συσκευή, το κατάστημα θα αναλάβει να πάρει την παλιά για ανακύκλωση.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει σε Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών, προσφέροντας στους Δημότες τις ακόλουθες δυνατότητες επικοινωνίας ώστε οι παλιές Ηλεκτρικές / Ηλεκτρονικές Συσκευές να παραλαμβάνονται εύκολα και γρήγορα και στη συνέχεια να μεταφέρονται στο κέντρο Ανακύκλωσης.

 • Έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος στη συμβολή των οδών Ιερού Λόχου & Δημητσάνας 
   
 • Οι Δημότες που δεν έχουν πρόσβαση σε Ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (internet), μπορούν απλά να καλέσουν τη "Γραμμή Δημότη" στο τηλέφωνο 1509. Εκεί ο αρμόδιος χειριστής θα ενημερώσει το Δημότη για το πρόγραμμα αποκομιδής. Ετσι, ο Δημότης θα γνωρίζει τη μέρα και την ώρα που θα βγάλει τη συσκευή του στο πεζοδρόμια, ώστε να την παραλάβουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης.
   

 • Δημότες που διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα, μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους :
  1) Είτε μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης, ΕΔΩ.
  2) Είτε κατεβάζοντας κι εγκαθιστώντας την εφαρμογή FixMyCity στο smartphone ή το Tablet τους.


  Ετσι πολύ εύκολα, επιλέγοντας την Κατηγορία "ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ" και την υποκατηγορία "ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ" θα λάβετε αυτόματα ενημέρωση για τη μέρα και την ώρα αποκομιδής, ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να καταβάσετε την παλιά σας συσκευή στο πεζοδρόμια, για να την παραλάβουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.