Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

2η Εβδομάδα Προαγωγής της Υγείας για την Τρίτη Ηλικία

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι δράσεις της 2ης εβδομάδας υγείας που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, με την εξέταση πρόληψης κολπικής μαρμαρυγής, τρίπλεξ καρδιάς για πιθανό ανεύρυσμα ανιούσας και κοιλιακής αορτής, καθώς και καρδιογραφήματος σε 20 μέλη του 1ου ΚΑΠΗ. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Λουσίδη, τέως Διευθυντή καρδιολογικής κλινικής ΓΟΝΚ Αγίων Αναργύρων και Αντιδήμαρχο Προαγωγής Δημόσιας Υγείας. Επίσης στη δράση συμμετείχε και ο εθελοντής Ιατρός κος Ανδρέας Πιτσάς, Επιμελητής Α΄ καρδιολογικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

Στο 2ο ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τεστ άνοιας και κατάθλιψης από το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια, ενώ στο 4ο ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποφυγή των πτώσεων από φυσιοθεραπευτή των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Σημαντική επίσης ήταν και η δράση μέτρησης ζαχάρου που πραγματοποιήθηκε στο 3ο ΚΑΠΗ, καθώς και η επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης, με επικεφαλής την κα Καμινέλη Παναγιώτα, Δ/ντρια Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης, Οδοντίατρος. Η ομάδα στην οποία συμμετείχε η κα Τροάκα, Γενική Ιατρός, Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης, η κα Βενέτη, Επισκέπτρια Υγείας, Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης, Msc Κοινωνική Φροντίδα Υγείας, καθώς και η κα Καυκή Σοφία, ΩΡΛ, Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης, έκανε ενημέρωση για σημαντικά θέματα που αφορούν την υγεία και ευζωία των ηλικιωμένων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές Ιατρούς, στο Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης αλλά και στο παραϊατρικό προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, που συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Δήλωση Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα
Αναφερόμενος στις δράσεις της 2ης Εβδομάδας Προαγωγής της Υγείας για την Τρίτη Ηλικία, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας επισήμανε ότι: "Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το A' και Γ' ΚΑΠΗ. Να συνομιλήσω με τους αιώνιους εφήβους μας και να ακούσω τις συμβουλές τους. Αφορμή αποτέλεσε η 2η Εβδομάδα Προαγωγής της Υγείας για την Τρίτη Ηλικία, μια ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία του Δήμου Μεταμόρφωσης που ξεκίνησε πέρυσι και φέτος γίνεται θεσμός λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Μια δράση όπου γίνεται προληπτικός έλεγχος της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ, ενώ τους παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μια δράση για την οποία ευχαριστώ τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τους εθελοντές ιατρούς, με προεξάρχοντα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και καρδιολόγο, Πάνο Λουσίδη, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιεί τον καρδιαγγειακό έλεγχο. Γιατί η Τρίτη Ηλικία, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας αξίζουν το καλύτερο".