Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Αρχίζει τον Νοέμβριο η σχολή γονέων

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει ο πρώτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0-6 ετών. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ και μία δια ζώσης στο τέλος του κύκλου.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

  • Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.
  • Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Α’ κύκλου:
Γενικός Συντονιστής:
Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης
Εισηγητές:
Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης
Ηρώ Στούμπου, Ψυχολόγος
Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου, Νηπιαγωγός

Συναντήσεις:
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 18:00-20:00: Από σύντροφοι, γονείς
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 18:00-20:00: Οριοθέτηση - Σημασία του παιχνιδιού
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 18:00-20:00: Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 18:00-20:00: Σχέση γονέα - παιδιού

* Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση ενημέρωση μας. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: e-mail: protovoulia21@gmail.com