Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Εκδηλώσεις στη Μεταμόρφωση για την επέτειο του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του "ΌΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου, με την παρουσία και συμμετοχή του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια η μαθητική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις και φυσικά πλήθος πολιτών.

Κατά τον πανηγυρικό χαιρετισμό του ο κ. Σαραούδας ανέφερε ότι "Η Ελλάδα μπορεί κατά καιρούς να σκλαβώθηκε. Οι Έλληνες ποτέ. Ποτέ δε σκύψαμε το κεφάλι. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να αγωνιστούμε...Να σταθούμε απέναντι ακόμη και σε αυτοκρατορίες...Και στην περίπτωση αυτή να νικήσουμε τους Ιταλούς...Με πολλαπλάσιο στρατό και ζωτικό μέρος του γερμανικού Άξονα. Μια νίκη η οποία σκόρπισε ελπίδα σε όλη την υφήλιο. Μια νίκη που κατέδειξε ότι ο φασισμός και κατά συνέπεια ο ναζισμός δεν είναι ανίκητοι...που απέδειξε τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν είναι μαζί".

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "Σήμερα λοιπόν είναι μια ξεχωριστή ημέρα, όχι μόνο ιστορικά αλλά και συμβολικά. Λέμε «Όχι» στην οπισθοδρόμηση...Λέμε «Όχι» στο «εγώ» και βάζουμε πάνω από όλα το «εμείς». Και μαζί χαράζουμε πορεία για μια καλύτερη Μεταμόρφωση...Με έμφαση στα προβλήματα και στην αντιμετώπισή τους. Με πρότυπο και παράδειγμα τις αξίες, την αγωνιστικότητα, το θάρρος, την ομόνοια και την αποφασιστικότητα των αγωνιστών του 40’.  Και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στα παιδιά μας που σύντομα θα παρελάσουν. Λέγοντας ένα μεγάλο «Ναι» στην πρόοδο και στις πανανθρώπινες αξίες που η σημερινή ημέρα φέρει".