Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις στη Μεταμόρφωση για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με επιτυχία και λιτά, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, με την παρουσία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.

Το «παρών» έδωσαν- μεταξύ άλλων- η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαραούδας ανάφερε ότι «Σήμερα γιορτάζουμε μια ακόμα ένδοξη σελίδα της ιστορίας. Το μεγάλο «ΟΧΙ» στον φασισμό και το μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ελευθερία. Μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη του τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν είναι ενωμένοι. Εύχομαι σε όλες και όλους του χρόνου να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα χωρίς μάσκες και όπως της αρμόζει. Και να είμαστε όλοι υγιείς και παρόντες. Χρόνια Πολλά, Ελλάδα, Χρόνια Πολλά, Μεταμόρφωση».