Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση και προβολή ταινίας για την Ημέρα της Ευρώπης (Σάββατο 7 Μάϊου, 19.00, Συνεδριακό Κέντρο).

Αγαπητές/οι φίλες/οι

Η συνεργασία του Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης με την Παιδαγωγική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’ Parea EPAS 1LykMetam και το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης συνεχίζεται με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του προσεχούς Σαββάτου.

Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα της Ευρώπης και τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων LUX θα πραγματοποιηθεί προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας (υποψήφια για ‘Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, για BAFTA Σκηνοθεσίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Les Arcs, Βραβείο Κοινού στο Ρότερνταμ, Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στα Independent Spirit Awards, και πολλών ακόμα.) ‘’QUO VADIS, AIDA?’’ της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μιας καθηλωτικής κινηματογραφικής αποτύπωσης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, μιας εκπληκτικής γυναικείας ερμηνείας από την διακεκριμένη Σέρβα ηθοποιό Γιάσνα Τζούρισιτς.

Την ταινία, που είναι υποψήφια και για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, θα προλογίσει ο κ. Γιάννης Γιαννετάκης, Lux Audience Award Ambassador.

Αυτονόητο πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης για την Covid19 όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές, θυμίζουμε πως η ορθή χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής.

Τονίζουμε πως αποτελλούν ιδιαίτερη χαρά για εμάς όλες οι συνεργασίες με τα σχολειά της περιοχής και πως όλοι στο Τμήμα Πολιτισμού, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί να ακούσουμε φρέσκες ιδεές, να συνδιαμορφώσουμε νέες προτάσεις, να συμπράξουμε με τις καλλιτεχνικές μας δομές με την σχολική κοινότητα και να διαθέσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων των σχολειών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και η παρουσίαση της ‘’ΕΛΕΝΗΣ’’ του Ευριπίδη, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, μιας νέας συνεργασίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου με το Πρώτο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης - 1ο Γυμνάσιο ΜΕΤ/ΣΗΣ και φυσικά πολλά ακόμα προγράμματα και δράσεις για τη Θερινή Καλλιτεχνική Περίοδο.

Ανακοινώσεις σύντομα!

Σας περιμένουμε το Σάββατο, ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο.