Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο "Άρωμα Γυναίκας".

‘’ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ’’ 13/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ώρα 12.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

-ΣΥΝΑΥΛΙΑ TANGO – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 8 Μαρτίου του 415 μ. Χ. δολοφονείται στην Αλεξάνδρεια η νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός Υπατία.

Στις 8 Μαρτίου του 1857 πνίγεται στο αίμα η μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη.

Μετά από πολλούς αγώνες, η 8η Μαρτίου καθιερώνεται από την Διεθνή Διάσκεψη Εργαζομένων Γυναικών το 1910 ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και γιορτάζεται για πρώτη φορά το 1911, στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία και καθιερώνεται, μετά το 1917, ως επίσημη αργία στη Σοβιετική Ρωσία. Τα Ηνωμένα Έθνη θεσμοθέτησαν και άρχισαν να γιορτάζουν την ημέρα το 1975, ενώ, υιοθέτηση ειδικού θέματος για κάθε χρόνιά ξεκίνησε το 1996. Το θέμα για το 2022 έχει ορισθεί ως «Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο».

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, τιμώντας την ημέρα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της διοργανώνει την προσεχή Κυριακή μια πολυεπίπεδη εκδήλωση με τίτλο ‘’'Αρωμα Γυναίκας’’.

Θα υπάρχουν αναφορές στην ιστορία της ημέρας, ενημερωτικές δράσεις από αρμόδιους φορείς για θέματα υγείας (μετά από ενέργειες της Αντιδημαρχίας Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας), συνοπτική παρουσίαση από ομάδα του 1ου ΓΕΛ, σε σχέση με τη συμμετοχή του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα « Σχολεία – Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕPAS) » ενημερώνοντας το κοινό για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την έμφυλη βία, συναυλία μουσικής TANGO από το Ensemble Δωματίου του Εργαστηρίου Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής με την σύμπραξη διακεκριμένων καλλιτεχνών, ενώ θα παρουσιαστούν χορογραφίες και δραματοποιήσεις με σχετική θεματολογία από τις σχολές χορού της πόλης μας, Σχολή Μπαλέτου Γωγώ Κατσιγιάννη, Σχολή Χορού Λυδία Κάγιου & ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ BLAZE.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα τιμηθεί η Αθλήτρια Ποδηλασίας Δρόμου Κατερίνα Ελ Λατίφ του Αθλητικού Σωματείου ΑΣ Καστελλάνοι - Castellani ParaSports’, 6η Παραολυμπιονίκης στο Τόκυο το 2021.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σκεπαστό Αττικής Οδού αλλά σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο την ίδια ώρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ COVID-19 ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.