Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση (Δευτ. 4 Οκτωβρίου).

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

 

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου γύρω από την οστεοπόρωση.

 

  • Η εξέταση της οστεοπόρωσης απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση.

 

Δομή της εκδήλωσης:

 

  • Τη Δευτέρα 4/10/2021 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστικής πυκνότητας. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο χώρο του A’ KAΠΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ (Κ.ΒΑΡΝΑΛΗ 34) και ώρες 10:00 έως 14:00. Η κα Σοφία Βλάχου, Ενδοκρινολόγος θα παραχωρήσει δωρεάν συμβουλευτική στα άτομα που έχουν εξεταστεί.

 

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19 καθώς και τα προκαθορισμένα ραντεβού.

 

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο: 2132012989,ώρες 8.30πμ-15.30μμ.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν καινα επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698,6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteocaregr  http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr   www.instagram.com/petalouda_team