Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για παρουσία/δράσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης όσον αφορά στην πρόσφατη πυρκαγιά.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (για τον Δήμο Μεταμόρφωσης στην πρόσφατη πυρκαγιά)

- Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτός καπνός, πριν ακόμη η ύπαρξη της φωτιάς αναπαραχθεί ως είδηση στα μέσα ενημέρωσης, επικοινωνήσαμε με το Πυροσβεστικό Σώμα και πληροφορηθήκαμε τι συμβαίνει.

- Άμεσα θέσαμε τις δυνάμεις του Δήμου στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και με το που μας δόθηκε η άδεια να συνδράμουμε, οι δυνάμεις μας μετέβησαν στο επίκεντρο της πυρκαγιάς (αρχικά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης- Ολυμπιακού Χωριού και μετέπειτα στο Κρυονέρι).

- Είχαμε επικοινωνία και συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς με όλους τους πληγέντες και γειτονικούς Δήμους. Επικοινωνία που συνεχίζεται, ενώ αναγνωρίζεται από τους άλλους Δήμους, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα η προσφορά του Δήμου και συνακόλουθα της πόλης μας.

Μιλούμε με τους Δημάρχους των πληγέντων περιοχών για ανάγκες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας (βλ. παρακάτω).

- Στείλαμε ήδη τόσο ως Δήμος Μεταμόρφωσης, όσο και μέσω συγκέντρωσης αγαθών από συμπολίτες μας, μια πρώτη βοήθεια στους πληγέντες.

Δράση η οποία από σήμερα (9/8) συνεχίζεται με τη συγκέντρωση ειδών στο Δημαρχείο (8.00 το πρωί με 17.00 το απόγευμα). Από τις 7.30 το πρωί συμπολίτες μας έφεραν τα πρώτα είδη. Τα επόμενα αγαθά θα μεταφερθούν στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

- Στις περιπολίες που κάνουν τόσο οι επόπτες του Δήμου Μεταμόρφωσης, όσο και η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, τονίστηκε και πάλι (είχαν δοθεί αντίστοιχες κατευθύνσεις στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου) να υπάρχει προσοχή για ενδεχόμενους εμπρησμούς, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν περί μη ματαίωσης των πάγκων κατά το διήμερο του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, διασαφηνίζουμε δύο πράγματα:

(1) Οι πάγκοι είχαν ήδη στηθεί, όταν η πυρκαγιά αποδείχθηκε σοβαρή, και το να ακυρωθούν, θα ήταν ένα δυσβάστακτο έξοδο για τους συμμετέχοντες. Πέραν της καταστροφής του φυσικού μας περιβάλλοντος και των περιουσιών λόγω της φωτιάς, υπάρχει και η οικονομική καταστροφή. Κρίθηκε λοιπόν ότι δεν πρέπει να δοθεί, μετά από μια μακρόχρονη περίοδο κλειστών επιχειρήσεων, ένα ακόμη πλήγμα σε αυτές.

(2) Από την άλλη πλευρά όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται πλήγμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα. Αλλά και όσους προσέφεραν ή προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Αυτός ο αγώνας είναι εθνικός και μας ενώνει όλους.

Όσο για τη βοήθεια που συγκεντρώνεται, είναι σημαντική τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά, ωστόσο οι πληγέντες αυτή τη στιγμή χρειάζονται προπαντός κεντρική στήριξη, ώστε να «σταθούν ξανά στα πόδια τους» και φυσικά να υπάρξει πρόνοια για τα καμένα δάση.