Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Εορτασμός της Επετείου του "ΌΧΙ" (28η Οκτωβρίου).

Με μια λιτή -λόγω των προληπτικών μέτρων- αλλά γεμάτη συμβολισμό σειρά εκδηλώσεων τιμήθηκε σήμερα, 28η Οκτωβρίου, η Επέτειος του «ΟΧΙ».

 

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ακολουθήσε επιμνημόσυνη δέηση, η εκφώνηση του πανηγυρικού χαιρετισμού της ημέρας από τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και στη συνέχεια η παρέλαση μαθητών από τα σχολεία της πόλης και εκπροσώπων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

 

Στις εκδηλώσεις ήταν παρούσες όλες οι αρχές της Μεταμόρφωσης, καθώς και πλήθος πολιτών, οι οποίοι τήρησαν όλες τις οριζόμενες προληπτικές οδηγίες. Συγκεκριμένα έδωσαν το «παρών» σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο διοικητής του ΑΤ Μεταμόρφωσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των σχολείων, των συλλόγων (πολιτιστικών, εξωραϊστικών, αθλητικών και εργαζομένων) της Μεταμόρφωσης.

 

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κατά τον πανηγυρικό του χαιρετισμό, αφού έκανε ιστορική αναδρομή και μίλησε για τον συμβολισμό της 28ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι «η Ελευθερία δεν ήταν και δεν είναι δεδομένη για το Λαό μας. Οι Έλληνες διαχρονικά πολεμούν για την διεκδίκηση και υπεράσπισή της. Και μπορεί η Ελλάδα κατά καιρούς να νικήθηκε ή και να σκλαβώθηκε. Οι Έλληνες όμως ποτέ. Ποτέ δε σκύψαμε το κεφάλι. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία μας».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μαθητές που «παρέλασαν σήμερα και μας κάνουν υπερήφανους…», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «Μια γενιά που πρέπει να καθοδηγήσουμε ώστε μην παρασυρθεί από τις Σειρήνες της εποχής μας. Και δεν υπάρχει καλύτερη πυξίδα από τις αξίες, την αγωνιστικότητα, το θάρρος, την ομόνοια και την αποφασιστικότητα των αγωνιστών του 40’. Ένας ηρωισμός που τιμούμε σήμερα, την 28η Οκτωβρίου».

 

Και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με την ευχή «του χρόνου η δοκιμασία της πανδημίας να έχει τελειώσει και να μπορούμε να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα με την λαμπρότητα που της αρμόζει».