Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Επί ποδός ο Δήμος Μεταμόρφωσης λόγω της έντονης κακοκαιρίας (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Συνεχίζεται ακατάπαυστα από χθες το απόγευμα η προσπάθεια του Δήμου Μεταμόρφωσης και της αρμόδιας Διεύθυνσης με καθαρισμό δρόμων, ρίψεις αλατιού και ανταπόκριση στις κλήσεις των συμπολιτών μας, ώστε να εξομαλύνεται η κατάσταση όπου είναι εφικτό, λόγω της αντιξοότητας των καιρικών συνθηκών. 

Πέραν της ολισθηρότητας των δρόμων, σοβαρό είναι το πρόβλημα με τα «βαρυφορτωμένα» από το χιόνι δέντρα, κλαδιά των οποίων λυγίζουν, συχνά σπάνε και πέφτουν, κάποιες φορές και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. 

Συστήνεται στους πολίτες, μέχρι την εκτόνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση να προσέχουν και φυσικά να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής (αντιολισθητικές αλυσίδες κα). 

Υπενθυμίζεται ότι διατίθεται μέχρι και την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ανοιχτός θερμαινόμενος χώρος στο Α’ ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (Βάρναλη 34), όπου τηρούνται όλες οι προληπτικές οδηγίες που ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τυχόν πρόσθετες δράσεις. 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να καλούν στο: 

100 Αστυνομία 

199 Πυροσβεστικό Σώμα 

166 ΕΚΑΒ 

ή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεταμόρφωσης, Στέλιο Σαριδάκη (6956-336-390). 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι (με οδηγίες): 

www.civilprotection.gr 

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=99812&Itemid=2539&lang= 

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=83676&Itemid=2539&lang= 

Μένουμε Σπίτι αλλά Δεν Μένουμε Μόνοι 

Προσέχουμε και Παραμένουμε Ασφαλείς.