Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Δημάρχου Μεταμόρφωσης, με κλιμάκιο των ΚΤΥΠ και της Εφορίας Αρχαιοτήτων, στο 2ο Λύκειο.

Μεταμόρφωση, 16 Ιουλίου 2021 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη στο υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης.

 

Το υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, μαζί με κλιμάκιο των ΚΤΥΠ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, αποτελούμενο από την Προϊσταμένη κα Ελένη Ανδρίκου και την υπεύθυνη για την περιοχή της Μεταμόρφωσης αρχαιολόγο, κα Ιωάννα Γκουρτζιούμη, καθώς και τον ανάδοχο του έργου.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατασκευή προχωρά ομαλά, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά τα αρχαιολογικά ευρήματα κατά την εκσκαφή του κεντρικού κτιρίου και ο τρόπος ανάδειξής τους.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε:

«Δεν αργεί η ώρα που το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης θα παραδοθεί στους πολίτες και τους μαθητές της πόλης μας. Ένα χρόνιο αίτημα, μια ανάγκη, ένα έργο το οποίο επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Μάλιστα στο βόρειο και νότιο τμήμα του κτιρίου βρέθηκαν κατά την εκσκαφή αγωγοί που χρονολογούνται στην ρωμαϊκή περίοδο. Ένα αρχαιολογικό εύρημα το οποίο μπορεί να επιφέρει μια μικρή καθυστέρηση, ωστόσο δίνει προστιθέμενη πολιτισμική αξία στο σχολείο και την πόλη μας.

Ένα εύρημα το οποίο θα προστατευτεί και αναδειχθεί με απόλυτο σεβασμό, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την οποία ευχαριστούμε για την συνδρομή και καθοδήγησή της».