Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

H πρωτοβουλία The Green City και το Κινητό Πράσινο Σημείο επισκέπτεται την Μεταμόρφωση.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, ξεκινά η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με τους κάδους χωριστής συλλογής του Κινητού Πράσινου Σημείου, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

 

Η δράση Green City (Πράσινη Πόλη) εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης. Αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια αφύπνισης του ενδιαφέροντος και ενημέρωσης των πολιτών για την Ανακύκλωση.

 

Στόχος της Περιφέρειας, του ΕΔΣΝΑ και συνακόλουθα του Δήμου που φιλοξενεί αυτή την πρωτοβουλία, είναι η αύξηση του κλάσματος των ανακυκλώσιμων υλικών στο σύνολο των παραγόμενων απορριμμάτων.

 

Οι πολίτες στα κινητά πράσινα σημεία εναποθέτουν απορρίμματα σε χωριστούς ειδικούς κάδους μέταλλα, πλαστικά, χαρτί, γυαλί, σύνθετη συσκευασία, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΕΕ)-μικρού μεγέθους, βρώσιμα έλαια και λίπη. Με κάθε εναπόθεση κερδίζουν πόντους τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν σε αγορές τους σε γνωστές επιχειρήσεις.

 

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

 

https://thegreencity.gr/

 

Τις ημερομηνίες, τις ώρες και τα σημεία όπου θα βρίσκεται το Κινητό Πράσινο Σημείο μπορείτε να τις βρείτε στον πίνακα.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Στέλιος Σαριδάκης, δήλωσε σχετικά:

 

«Με χαρά υποδεχόμαστε στη Μεταμόρφωση το Κινητό Πράσινο Σημείο, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ. Μια πρωτοβουλία όπου καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν, να ενημερωθούν και να κερδίσουν πόντους και δωροκάρτες για αγορές.

 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης δίνει μεγάλη έμφαση στην Ανακύκλωση, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε σχετική πρωτοβουλία ή χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως πρόσφατα κάναμε με την αίτησή μας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για δύο κινητά πράσινα σημεία, τρεις έξυπνους οικίσκους διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και φυσικά γωνιές ανακύκλωσης

 

Η Ανακύκλωση πρέπει να μπει ενεργά στη ζωή μας. Αφορά το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Αφορά τις ίδιες μας τις ζωές.

 

Σας περιμένουμε»!

 

 

Σημείωση:

 

Πέραν των δρομολογίων, επισυνάπτεται πρόσθετο ενημερωτικό υλικό (Ι) και (ΙΙ).