Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Η Μεταμόρφωση αγαπάει την ποίηση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η καθιερωμένη πλέον δράση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης "Ελάτε να διαβάσουμε μαζί ένα ποίημα", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το Συνεδριακό Κέντρο ήταν γεμάτο από νωρίς με μικρούς και μεγάλους φίλους της ποίησης και της λογοτεχνίας μιας και φέτος, για πρώτη φορά, είχαμε και εκπροσωπήσεις από τα σχολειά της πόλης, μια πρωτοβουλία μας που αγκαλιάστηκε από την σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές και μας χάρισε ορισμένες πολύ συγκινητικές στιγμές.

Συμμετείχαν μαθητές, του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με την εκπαιδευτικό κα Αθανασάκη Μαρία, παρουσιάζοντας και εικαστική δράση του σχολείου με σκοπό τη συμμετοχή στο πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τον υποδιευθυντή κ. Σπύρο Πανδή, του 1ου Γυμνασίου υπό τη διδακτική επίβλεψη της κας Ελευθερίας Σταυριανού απαγγέλλοντας απόσπασμα από την "Οδύσσεια" του Ομήρου που πρόκειται να παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα σε μια μουσικό – αφηγηματική παράσταση, συνέχεια της επιτυχημένης περσινής συνεργασίας του σχολείου με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής στην Ευριπίδειο "Ελένη", εκ μέρους του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης μαθητές και ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Διαμάντης και εκ μέρους του 1ου Γενικού Λυκείου Μετ/σης μαθητές της Α Λυκείου και η διευθύντρια του σχολείου κα Λιάνα Κεραμιδά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε απαγγέλλοντας και η ηθοποιός κα Μαίρη Ξένου η οποία αναλαμβάνει τη διδασκαλία των Θεατρικών Εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους του Δήμου μας, μια επιπλέον δωρεάν παροχή στους δημότες, για την οποία θα υπάρξει και λεπτομερής σχετική ανακοίνωση για τα νέα τμήματα και τις ώρες εντός της εβδομάδος.

Την μουσική πλαισίωση της βραδιάς είχαν αναλάβει η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα των καθηγητών και σπουδαστών του Αριάδνειου Ωδείου, παρουσιάζοντας με ευαισθησία όμορφες, καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις τραγουδιών με μελοποιημένη ποίηση και μουσικά αποσπάσματα σχετικής θεματολογία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Χριστίνα Αντωνοπούλου που απεύθυνε και χαιρετισμό σχολιάζοντας θετικά την παρουσία τόσων παιδιών στην εκδήλωση, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πολιτεία Πολιτών – Δύναμη Ευθύνης κ. Σάββας Νάνος ο οποίος συμμετείχε στην βραδιά απαγγέλλοντας και ο ίδιος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης Ανανέωση για την Μεταμόρφωση κ. Γιώργος Χρονόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων/νος Κολοβός, Γιώργος Ηλιόπουλος, Νεκτάριος Γεροστάθης και Χρήστος Βάγγερ, η τέως διευθύντρια του 1ου Λυκείου και συγγραφέας κα Ευαγγελία Φύτρου που επίσης απήγγειλε, απόσπασμα από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή την οποία και θα παρουσιάσουμε το προσεχές διάστημα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος μικρών και μεγάλων δημοτών.

Με το πέρας της εκδήλωση, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε ευχάριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση σχετικά με την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν, η παρουσία σας ήταν κομβική για την εξέλιξη της συγκινητικής βραδιάς και αυτονόητα όσους εργάστηκαν – συνεργάστηκαν – συνέπραξαν για την επιτυχή διεξαγωγή.

Ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή 2/4 η συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή και αγωνιστή Νίκο Ξυλούρη, μια βραδιά, με ελεύθερη είσοδο, που κανένας φίλος της καλής μουσικής δεν πρέπει να χάσει!!!