Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ημερίδα για την άνοια και παρουσίαση καινοτόμου εργαλείου για την αντιμετώπιση της

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου Μεταμόρφωσης. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη της άνοιας, παρουσιάστηκε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την εξάσκηση των γνωστικών δεξιοτήτων "Eligence", η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα ΚΑΠΗ του Δήμου τους επόμενους μήνες. Η πλατφόρμα "Eligence" είναι ένα καινοτόμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της γνωστικής εξασθένησης, το οποίο έχει αναπτυχθεί με γνώμονα να βοηθήσει ηλικιωμένους που έχουν Ήπια Γνωστική Εξασθένηση.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν η Νευροψυχολόγος Εύα Ντανάση και η νευρολόγος Κύνθια Κονδύλη από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, οι οποίες ενημέρωσαν το κοινό για τις μορφές, την κλινική εικόνα, την διάγνωση και τις τρέχουσες θεραπείες της άνοιας, καθώς και συνεργάτες της πλατφόρμας eligence. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας προαγωγής υγείας για την Τρίτη ηλικία που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ευστράτιος Σαραούδας, ο Αντιδήμαρχος Προαγωγής & Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Λουσίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρίκλεια Νικολοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού Χριστίνα Αντωνοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη και ο Δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Π. Ζυγούνας.