Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ημερίδα Παρακολύμβησης Αντοχής Ανοιχτής Πισίνας (Κυριακή 26/3)

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα κολύμβησης αντοχής ανοιχτής πισίνας για όλες τις αγωνιστικές και ηλικιακές κατηγορίες, που θα πραγματοποιηθεί από τον ΑΣ Καστέλλανοι, την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξοικειωθούν οι παρακολυμβητές με την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας στο περιβάλλον της πισίνας. Η ανοικτή πισίνα δεν χωρίζεται από διαδρομές, αλλά οριοθετείται ο αγωνιστικός χώρος από σημαδούρες, δίνοντας την αίσθηση της κολύμβησης σε αγωνιστικό χώρο open water. Οι κολυμβητές συναγωνίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον, ενώ πρέπει να επιδείξουν στρατηγικές και τεχνικές δεξιότητες.

Οι αγωνιστικές αποστάσεις που προσφέρονται απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και εξοικείωση με τα αγωνίσματα αντοχής. Δίνεται μία καλή ευκαιρία για έναν εναλλακτικό αγώνα και απόκτησης εμπειρίας για έναν αγώνα ανοιχτής θαλάσσης ή τριάθλου.

Πότε;

Κυριακή 26 Μαρτίου: Πρωινές ώρες (αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί ύστερα από τις δηλώσεις συμμετοχής).
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία (1) ώρα νωρίτερα από τον χρόνο έναρξης του αγωνίσματός τους ώστε να επιδείξουν δελτία, κάρτες υγείας ή χαρτί γιατρού και να παραλάβουν το σκουφάκι με τον αριθμό τους. Προτείνεται να αποσταλούν τα παραπάνω με email εκ των προτέρων.

Απονομές

Θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μετάλλια τερματισμού. Οι απονομές θα γίνονται αμέσως μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών κάθε medal event.

Medal Events

Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα (1) αγώνισμα συμμετοχής και σε ποιά ηλικιακή κατηγορία επιθυμούν να αγωνιστούν στην περίπτωση ανήλικων κολυμβητών (ανδρών-γυναικών ή youth).

 • Άνδρες και γυναίκες συναγωνίζονται σε ανεξάρτητα medal events.
 • Η κατηγορία S14 θα είναι ανεξάρτητο medal event όπου αθλητές κατηγοριών Virtus II1, II2 και II3 συναγωνίζονται μεταξύ τους.
 • Οι κατηγορίες οπτικής αναπηρίας, S11, S12, S13 συναγωνίζονται μεταξύ τους, όπως και οι κατηγορίες κινητικής αναπηρίας S1-S10, με το σύστημα βαθμολόγησης British Para-Swimming Points System 2023.
 • Ο αγώνας επίδειξης 100 μέτρων προσφέρεται για νεαρούς παρακολυμβητές ή αρχάριους ενήλικες οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στις αποστάσεις αντοχής, εκτός συναγωνισμού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους κολυμβητές.

Αγωνίσματα

Κανονισμοί/Αγωνιστικό Χώρος

 • Η κάθε στροφή υπολογίζεται περίπου στα 100 μέτρα.
 • Θα υπάρχουν 4 μεγάλες ευδιάκριτες σημαδούρες τις οποίες οι κολυμβητές θα περνούν εξωτερικά στο αριστερό τους χέρι. Οι σημαδούρες του οριζόντιου άξονα έχουν περίπου 40 μέτρα απόσταση μεταξύ τους, ενώ εκείνες του κάθετου άξονα, περίπου 10 μέτρα.
 • Επιτρέπεται το drafting.
 • Κάθε λάθος πέρασμα στη σημαδούρα τιμωρείται με ποινή 30 δευτερολέπτων, χρόνος ο οποίος προστίθεται στην τελική επίδοση.
 • Η αντιαθλητική συμπεριφορά τιμωρείται με αποκλεισμό.
 • Απαγορεύεται η χρήση wetsuit, πέδιλων και paddles.
 • Οι κολυμβητές κατηγορίας S11 κολυμπούν με guide και μαύρα γυαλάκια κολύμβησης.
 • Οι κολυμβητές κατηγορίας S12 και S13 μπορούν να κολυμπήσουν με guide εφόσον το επιθυμούν.
 • Η εκκίνηση θα είναι μαζική, μέσα στο νερό, στη νοητή ευθεία μεταξύ σημαίας 5 μέτρων και σημαδούρας (START). Οι κολυμβητές τοποθετούνται ανά πέντε (5) βάσει της δηλωθείσας επίδοσης 400 μέτρων, έτσι ώστε οι θεωρητικά πιο γρήγοροι κολυμβητές να έχουν καθαρό χώρο εκκίνησης. Οι υπόλοιποι τοποθετούνται αντίστοιχα ένα μέτρο πίσω από την πρώτη σειρά. Στην περίπτωση όπου κολυμβητές με οπτική αναπηρία χρησιμοποιούν guide, τότε οι σειρές προσαρμόζονται ώστε να υπάρχει ικανός χώρος εκκίνησης.
 • Οι κολυμβητές θα έχουν την ευκαιρία δοκιμαστικής στροφής κατά την διάρκεια της δεκάλεπτης προθέρμανσης, πριν από την εκκίνηση.
 • Κάθε κολυμβητής θα φορά σκουφάκι της διοργάνωσης με τον μοναδικό του αριθμό. Ο αριθμός θα καταλήγει από το 0 έως το 9. Οι αντίστοιχοι κριτές οι οποίοι θα κινούνται στην πορτοκαλί περιοχή θα φορούν διακριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό κάθε κολυμβητή. Θα πρέπει οι κολυμβητές να αναγνωρίσουν τον κριτή τους πριν από την εκκίνηση, ώστε να ενημερώνονται για τους γύρους που απομένουν και πότε τερματίζουν. Ο κριτής κάθε κολυμβητή σημειώνει τους γύρους που ολοκληρώνει και παράλληλα επιδεικνύει πόσες στροφές απομένουν.
 • Οι κολυμβητές τερματίζουν αγγίζοντας τον τοίχο στον οριοθετημένο χώρο ανάμεσα στους βατήρες 7 και 8 (FINISH). Η επίδοση θα καταγράφεται από τον χρονομέτρη με ψηφιακό χρονόμετρο. Παραμένουν στη θέση τους στον τοίχο τερματισμού έως ότου είναι ασφαλές και απομακρύνονται και εξέρχονται από την πισίνα ύστερα από την οδηγία του κριτή τους.

Πληροφορίες

Άρης Μαυρόπουλος, Επικεφαλής Προπονητής: 6947142030

Παναγιώτης Καδδάς, Πρόεδρος: 6939758776