Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Καθήλωσε το κοινό ο Δημήτρης Σούρας στην εκδήλωση για την Βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Βία και τα αίτιά της (σχολικός εκφοβισμός, ενδο-έξω σχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, ακραίες συμπεριφορές λόγω εθισμού στην χρήση υπολογιστών κλπ), με βασικό ομιλητή τον γνωστό ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη Σούρα, που διοργάνωσε το Σάββατο 15/10 ο Δήμος Μεταμόρφωσης, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών των Σχολείων της πόλης μας.

Ο καταξιωμένος ψυχίατρος – ψυχολόγος κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό, το οποίο από νωρίς γέμισε το Συνεδριακό Κέντρο, αναφερόμενος -μέσα από πραγματικές ιστορίες- σε όλες τις μορφές βίας και τους παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί να γίνει θύτης ή θύμα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σούρας, για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας που υπάρχουν πλέον στα σχολεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους όρους «σχολικό εκφοβισμό» και «bullying», αλλά τη λέξη «βία», η οποία γεννιέται -πρώτα από όλα- μέσα στο ίδιο το σπίτι, καθώς «πίσω από τη βίαιη συμπεριφορά ενός παιδιού κρύβεται πάντα ο γονιός», εκτός φυσικά αν υπάρχουν παθολογικά αίτια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο (link):