Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το  βράδυ η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Μεταμόρφωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, μέλη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και πλήθος πολιτών.

Κατά τη διάρκειά της οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ύμνους και κάλαντα από τη χορωδία του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος "Άδοντες και Ψάλλοντες" και της παιδικής χορωδίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου. 

Ενώ η μικτή Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου, η Χορωδία Chorus Vivendi και η Συμφωνική Ορχήστρα "Simfonietta Hellenica" -μαζί με διακεκριμένους σολίστ- απέδωσαν το διασημότερο διεθνώς έργο χριστουγεννιάτικης μουσικής, τον  "Μεσσία" του  G.F. Handel. 

Συγκεκριμένα μάγεψαν το κοινό με την παρουσία και μοναδική ερμηνεία τους η Σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου, η Μέτζο Σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου, ο Τενόρος Φίλιππος Μοδινός και ο Βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός. 

Όλοι μαζί συντέλεσαν σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη βραδιά μουσικής και κατάνυξης, κατά την οποία συνδυάστηκαν αρμονικά το πιο γνωστό κλασικό χριστουγεννιάτικο ορατόριο με τη βυζαντινή μας παράδοση και φυσικά την αγνότητα και ερμηνεία της παιδικής χορωδίας.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μεταμόρφωσης, ενώ ακολουθεί σήμερα στις 18.00, στο Συνεδριακό Κέντρο (Λητούς και Κύμης), η παιδική Θεατρική Παράσταση "Τα Μάγια των Χριστουγέννων".