Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση".

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 16 Απριλίου (του Λαζάρου) το απόγευμα στα Προπύλαια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η μουσική – θεατρική εκδήλωση ‘’Το Θείο Πάθος & η Λύτρωση στην Μουσική και την Ποίηση'' ενα μουσικό – λογοτεχνικό οδοιπορικό, εισαγωγή στις συγκλονιστικές στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης.

Η παράσταση που συνδύαζε αρμονικά, την παράδοση και υμνολογία των ημερών με αριστουργήματα της Ελληνικής & Διεθνούς λόγιας μουσικής καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα ποίησης εμπνευσμένης απ’ την θεματολογία των ημερών δημιουργήθηκε, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και συμμετοχή στην υλοποίηση πολλών ακόμα καλλιτεχνικών δομών, του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής και του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Μεταμορφώσεως .

Συνέπραξαν, συμβάλλοντας όλοι στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης: ο Βυζαντινός Χορός ‘’ΑΔΟΝΤΕΣ & ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ’’ με μονωδό τον Λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και Διεύθυνση – Διδασκαλία του Πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης, η συντοπίτισσα μας ηθοποιός Μαίρη Ξένου, ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής, η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης (υπεύθυνος και για την διδασκαλία της Μ. Χορωδίας) και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός - Dimosthenis Stavrianos που είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Την βραδιά, που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής, παρουσιάσαν με ακρίβεια και εύστοχο σχολιασμό οι κ. Ευδοκία Καράντζαλη - Ιστορικός Msc και ο κ. Ορέστης Στάμου - Πολιτικός Επιστήμονας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος, Αρχιμανδρίτης Π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ενώ την εκδήλωση επίσης παρακολούθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Αττικής κ. Γιάννης Κεχρής, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας και όμορων Δήμων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος συνδημοτών μας όλων των ηλικιών. Όλοι εξέφρασαν με το πέρας της εκδήλωσης τα θερμότερα των συναισθημάτων τους με παρατεταμένο χειροκρότημα και συζητώντας εγκάρδια με τους συμμετέχοντες τις όμορφες εντυπώσεις της βραδιάς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση του Τμήματος Πολιτισμού, την προβολή της πολύβραβευμένης ταινίας ‘’QUO VADIS, AIDA? ’’ στις 7 Μάιου σε συνεργασία με το 1o ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ευχόμενοι σε όλους Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση, με υγεία και ευτυχία!