Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διοργάνωσαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 71 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Αθανάσιο Μήτσιου, Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη αποτελεί βασικό συστατικό για την ευεξία και την υγεία των πολιτών. Το Δίκτυο μέσα από την πολυετή συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» εξασφαλίζει την ενημέρωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο όλων των δημοτών. Η οστεοπόρωση είναι μία ασθένεια που δε γίνεται νωρίς αντιληπτή, για αυτό και εμείς σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης συνεχίζουμε ακάθεκτοι τους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Πάνος Λουσίδης, επισήμανε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διοργανώσαμε στην πόλη μας, τη δράση με τις εξετάσεις οστικής πυκνότητας, ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που αφορούν στην υγεία και την πρόληψη. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που και αυτή η δράση προληπτικού ελέγχου σημείωσε τέτοια επιτυχία, με δεκάδες συμπολίτες να έρχονται να εξεταστούν. Μια ανταπόκριση που μας δίνει δύναμη να κάνουμε ακόμη περισσότερες προληπτικές δράσεις, οι οποίες άλλωστε τα τελευταία τρία χρόνια είναι συνεχείς».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.