Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Υποστήριξη των Φροντιστών ατόμων με Άνοια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, η Ημερίδα για την Υποστήριξη των Φροντιστών Ατόμων με Άνοια από το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου σε συνεργασία με την Εταιρεία Altzheimer Αθηνών και το Κέντρο Κοινότητας.

 

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και συγκεκριμένα την ομιλία της κας Σακκά Παρασκευής, Νευρολόγου-Ψυχίατρου, Προέδρου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer με θέμα «Η άνοια στην Ελλάδα Σήμερα».

 

Το θέμα της ομιλίας του κ. Προύσκα Κωστή, Ψυχολόγου, Δρ. Γεροντολογίας, της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών ήταν «Ανοϊκή Πραγματικότητα και Συμπεριφορά σε Ανθρώπους με Άνοια/Πρακτικά θέματα φροντίδας», ενώ ο κ. Φέρρας Ιωάννης, Ψυχολόγος Υγείας, Επιστημονικά υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Μεταμόρφωσης μίλησε για «Το φορτίο των φροντιστών».

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των παρευρισκομένων συμπολιτών μας για τις «Προνοιακές αναπηρικές παροχές, για άτομα με Άνοια», από την Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μεταμόρφωσης, κα Φιλαρέτου Πέρσα.

 

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυναν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, ο Αντιδημάρχος Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, κ. Στάθης Βλαχάκης, η Αντιπεριφεριάρχης Υγείας Βορείου Τομέα, κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και η Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη,

       

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Ιωάννης Κεχρής μέλος του Δ.Σ του ΙΣΑ και πρώην Αντιπεριφεριάρχης Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Χριστίνα Αντωνοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Μάκης Αδαμίδης, ο κ. Πάνος Λουσίδης ιατρός καρδιολόγος, πρώην Αντιδήμαρχος Προαγωγής Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα Καραμπέτσου Μαίρη και ο κ. Μιχάλης Καλοειδάς Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας,

 

Λίγο πριν το πέρας της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι φροντιστές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Μεταμόρφωσης, να λύσουν τις απορίες τους και να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών Ατόμων με Άνοια που θα ξεκινήσει σύντομα στα ΚΑΠΗ του Δήμου.