Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Μουσικοθεατρική παράσταση "Στην απέναντι όχθη" (1/10, 20:30)

Το ερχόμενο Σάββατο, 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars, φιλοξενεί στο Συνεδριακό Κέντρο (Λητούς & Κύμης), την μουσικοθεατρική παράσταση "Στην απέναντι όχθη", στο πλαίσιο των Επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απ' τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια γυναίκα πρόσφυγας απ' τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη...στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο - που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει - τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης:

Έρευνα/Δραματουργία: Αγγελική Κοντού – Mίνα Χειμώνα

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού

Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος

Κινησιολογική επιμέλεια: Eλβίρα Μπαρτζώκα

Κοστούμια: Frame up

Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Ιωσήφ Τοπαλιάν

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ