Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος ασφαλούς κολύμβησης στα ΚΑΠΗ

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για άτομα γ΄ ηλικίας, που υλοποιήθηκε στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης, με τίτλο «ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ», Κοινή Πρωτοβουλία μεταξύ Safe Water Sports, Υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, με σημαντική παρουσία μελών των ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Ευστράτιος Σαραούδας, που τόνισε τη σημασία να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όσων μετέχουν στο πρόγραμμα των θαλασσίων μπάνιων, που υλοποιείται κάθε καλοκαίρι από το Δήμο Μεταμόρφωσης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υλοποιήθηκε από την Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημ. Υγείας, κα Μαρία Ντούρου.

Το εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε από τo μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports που δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων. Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον (aquatic environment) σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, καθώς και των ατόμων γ' ηλικίας πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε σε ότι αφορά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας