Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές»

Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το 7ο και 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α' Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α' Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της στο εγγύς μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Στάθης Βλαχάκης δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να εκπαιδευτούμε στο να προσφέρουμε βοήθεια την πιο κρίσιμη στιγμή. Την στιγμή που ένας άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας οδηγεί στην διοργάνωση και άλλων εκπαιδεύσεων Α' Βοηθειών στο άμεσο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Οι πρώτες βοήθειες, περιέχουν ενέργειες που είναι αναγκαίο να γνωρίζει κάθε άνθρωπος. Η ενημέρωση των δημοτών όλης της Ελλάδας μέσω του προγράμματος, από καταρτισμένους εκπαιδευτές, είναι καθοριστικής σημασίας».

Ευχαριστούμε θερμά την διασώστρια της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, κα Λουίζα Λογοθέτη, για τη συνεργασία και τις πολύτιμες γνώσεις που παρείχε καθόλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.