Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα και ασθένειες. Το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεσμοθέτησαν την 10 Οκτωβρίου ως ημέρα της Ψυχικής Υγείας.

Η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο η απουσία της ψυχικής διαταραχής. Ορίζεται ως η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, δύναται να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η προστασία και προαγωγή της καλής ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία μελετά στρατηγικές για την ψυχική υγεία.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει με την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής και Ψυχικής υγείας) ως Εθνικό Εταίρο της EAAD (Ευρωπαϊκή Συμμαχία κατά της Κατάθλιψης) για την Ελλάδα προκειμένου να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στη βελτίωση της φροντίδας ασθενών που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά και στη πρόληψη αυτοκτονικών συμπεριφορών των προσβεβλημένων ατόμων. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του ευρύ κοινού αλλά και των επαγγελματιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης κατά της κατάθλιψης αντικατοπτρίζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου σε θέματα Ψυχικής υγείας που ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.