Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Παίζω & Μαθαίνω με τα "ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙΑ" στους Παιδικούς σταθμούς τουΔήμου Μεταμόρφωσης

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια πλαισιωμένα από τα αγαπημένα παιχνίδια όλων μας, τα παιχνίδια της PLAYMOBIL και εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Υλικό, παίξαμε, μάθαμε και φυσικά... δημιουργήσαμε! Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2023. Οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Μεταμόρφωσης που επισκεφτήκαμε ήταν:

  • 1ος Παιδικός,
  • 1ος Βρεφονηπιακός,
  • 2ος Βρεφονηπιακός,
  • 3ος Παιδικός.

Ηλικίες παιδιών που συμμετείχαν: 3-5.

Σύνολο παιδιών που συμμετείχαν: 180 παιδιά

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν δωρεάν από την αμκε "Τα Χαμογελάκια - Γίνε κι εσύ ένα Χαμογελάκι".

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο που υλοποιήθηκε

Ένα πάντα μια φορά

Τι γίνεται όταν ένα μικρό πάντα ξυπνάει σε μια φάρμα; Πώς βρέθηκε εκεί και γιατί; Ποιος θα το βοηθήσει το σπίτι του να βρει;

Ένα εργαστήριο συναισθηματικής αγωγής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι με οδηγό τη φαντασία, τη σκέψη, μα πάνω απ’ όλα τα συναισθήματά τους. Ένα τρυφερό εργαστήριο για τη σημασία της βοήθειας που μπορεί να αλλάξει τα πάντα και για την αγάπη που μπορεί να βρεθεί στο πιο περίεργο μέρος! Γιατί η αγάπη κρύβεται παντού και κυρίως μέσα μας!

Λέξεις κλειδιά: συναισθηματική αγωγή, βοήθεια, φιλία, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, άγρια ζωή, εικαστικά, φιλοζωία, δικαιώματα των ζώων, φαντασία, κριτική σκέψη, συνεργασία, δημιουργία, μουσική, δραστηριότητες λόγου και έκφρασης.

Σειρές Playmobil που χρησιμοποιήθηκαν: Wiltopia, PLAYMOBIL 1.2.3.

Τι κάναμε

Μάθαμε ζώα που ζουν με τον άνθρωπο και ζώα που ζουν στην άγρια φύση. Πού ζουν και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Τι κινδύνους αντιμετωπίζουν και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε;

Δημιουργήσαμε όμως και τη δική μας ιστορία! Ένα μικρό πάντα βρέθηκε κατά λάθος μέσα στη φάρμα! Φτιάξαμε λοιπόν τη δική μας ιστορία για να το οδηγήσουμε στο σπίτι του.

Ζωγραφίσαμε και γράψαμε όλοι μαζί την ιστορία μας, φτιάξαμε το δικό μας μοναδικό πάντα και φυσικά παίξαμε με τα αγαπημένα μας παιχνίδια της PLAYMOBIL!