Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Παρουσία του Δημάρχου, Στράτου Σαραούδα, σε εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε σχολεία της Μεταμόρφωσης.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, παρέστη σήμερα σε εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης. 

Μάλιστα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο τιμήθηκε για τη στήριξη της συμμετοχής της παιδικής χορωδίας του, η οποία διακρίθηκε πρόσφατα με τη 2η θέση στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας ως "ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη διεκδίκηση της Δημοκρατίας". 

Στη συνέχεια μίλησε για τους φοιτητές  "που στάθηκαν με μοναδικό όπλο την ψυχή και τη νεανική τους φλόγα απέναντι στα όπλα και τα τανκς. Που ανέλπιστα νίκησαν τη μάχη για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία". Που συνέβαλλαν στην πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας", επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

"Γιατί μπορεί η Δημοκρατία να γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως και η Ελευθερία, δεν υπήρξε ποτέ δεδομένη ή αυτονόητη για τους Έλληνες. Πάντοτε κερδιζόταν με αγώνες, εθνικούς και κοινωνικούς. Και οι εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, αποτελούν πηγή έμπνευσης για το σήμερα και το αύριο. Για την θωράκιση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Απέναντι σε κάθε επιβουλή. Απέναντι σε κάθε φάντασμα ολοκληρωτισμού", τόνισε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης.