Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τα Ετερόκλητα" της Ευαγγελίας Φύτρου

Με θεαματική προσέλευση κοινού και μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τα Ετερόκλητα" της Ευαγγελίας Φύτρου! Η παρουσίαση της  πρώτης εκδοτικής της απόπειρας, "Τα Ετερόκλητα", της εξαιρετικά αγαπητής στην πόλη τέως διευθύντριας του 1ου Γ. Λυκείου, φιλόλογου  κας Ευαγγελίας Φύτρου, η οποία αποτύπωσε σε βιβλίο για πρώτη φορά ποιήματα της, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία ενώ, θεαματική ήταν η προσέλευση του κόσμου της πόλης που γέμισε ασφυκτικά από νωρίς το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής, το φουαγιέ και το αίθριο του χώρου!

Για το βιβλίο μίλησαν η διευθύντρια των εκδόσεων Χάρη Τζο Πάτση κα Ελένη Πάτση, η φιλόλογος κα Έφη Μαλιχούδη, και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ποιήτρια κα Βασιλική Μουργελά. Εξαιρετικά συγκινητικά και με αίσθηση μέτρου απήγγειλαν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη συλλογή η ηθοποιός και υπεύθυνη των Θεατρικών Εργαστηρίων του Τμήμα  Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης κα Μαίρη Ξένου, η ηθοποιός κα Δέσποινα Αλωνιστιώτη και ο χορευτής και χορογράφος κ. Νίκος Χλιός. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά, με καλαίσθητες ερμηνείες, τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο η κ. Κλεονίκη Χρυσανθακοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Ευστράτιος Σαραούδας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Χριστίνα Αντωνοπούλου οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμούς, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Παναγιώτης Μακρίδης, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ κα Ντιάνα Λιάκου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Ζυγούνας, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και κ. Γιώργος Πετρόπουλος εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος δημοτών.

Με το πέρας η ποιήτρια υπέγραψε πολλά βιβλία και ακολούθησε δεξίωση και συζήτηση στο φουαγιέ σε ευχάριστο κλίμα.

"…Η Αγάπη αγαθό δυσεύρευτο.
Προνόμιο μόνο των εκλεκτών.
Η Αγάπη σπάνιο είδος,
Μέταλλο ευγενές, πανταχόθεν βαλλόμενο…"
(απόσπασμα από το ποίημα ‘’ Η Αγάπη αγαθό δυσεύρευτο’ που περιλαμβάνεται στη συλλογή).

Καλοτάξιδο αγαπητή Ευαγγελία Φύτρου!