Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Ποιητική Βραδιά από το Τμήμα Πολιτισμού (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης)

Τμήμα Πολιτισμού

 

Εξαιρετικά εξελίχθηκε χθες βράδυ η εκδήλωση ‘’Ελάτε να διαβάσουμε μαζί ένα ποίημα’,’ που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς δείγματα της δουλειάς τους παρουσίασαν οι συνδημότισσες ποιήτριες κα Φωτεινή Σαλιακέλλη-Παπαδιώτη, δασκάλα (επιλεγμένα ποιήματα από το σύνολο του έργου της) και η κα Κατερίνα Μανιάτη φοιτήτρια (από την ποιητική της συλλογή με τίτλο "Αδέσποτο Φώς").

Στο δεύτερο μέρος, όπως είναι παράδοση εδώ και χρόνια, όσοι συνδημότες μας επιθυμούσαν διάβασαν ποιήματα επιλογής τους, δικά τους ή/και άλλων δημιουργών. Ένα ‘’λογοτεχνικό ραντεβού’’ που οι συνθήκες με την πανδημία μας είχαν στερήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια και που με μεγάλη μας χαρά είδαμε χθες το βράδυ να επανέρχεται με επιτυχία, μιας και η ροή της εκδήλωσης κύλισε αβίαστα, προκαλώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια σχεδόν ‘’σπιτική’’ ζεστασιά και μόνο όμορφα, ανθρώπινα συναισθήματα.

Ιδιαίτερη νότα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με την εισαγωγή των παιδιών στην παιδική λογοτεχνία από τις εκπαιδευτικούς του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Μεταμόρφωσης από την κα Φούλα Αλιβιζάτου η οποίες είχε αναλάβει και τον συντονισμό της βραδιάς, καθώς και τις νηπιαγωγούς του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Η βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του, διεξήχθη με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Συγχαρητήρια σε όλες/ους όσοι εργάστηκαν -συνεργάστηκαν για την επιτυχία της βραδιάς και φυσικά σε όλες και όλους που με περίσσια ειλικρινών συναισθημάτων μας διάβασαν τα ποιήματα της επιλογής τους.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.