Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Πρεμιέρα της Θερινής Κινηματογραφικής Λέσχης με την ταινία "1968"

Η κινηματογραφική μας μηχανή παίρνει μπροστά την προσεχή Πέμπτη 29/6 για το πρόγραμμα "Σινεμά με τον Παππού & τη Γιαγιά" (ειδικές προβολές για τα μέλη των ΚΑΠΗ) με την νοσταλγική ταινία και μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου Τάσου Μπουλμέτη  «1968».

Φυσικά θα υπάρξει και ανοιχτή προβολή για το κοινό, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της Θερινής Κινηματογραφικής Λέσχης θα δοθεί στις 6 Ιουλίου με προβολή της αριστουργηματικής ταινίας "Ο Νονός" του Φρ. Φ. Κόπολα και θα ακολουθήσουν και οι συνέχειες τις ταινίας τις επόμενες Πέμπτες.

Πριν την προβολή της πρεμιέρας θα προηγηθεί μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας Πνευστών & Κρουστών του Δήμου Μεταμόρφωσης με την αριστουργηματική μουσική της ταινίας (Νίνο Ρότα) και δημοφιλείς επιτυχίες από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο!

Σύνοψη: Ο Τάσος Μπουλμέτης μας επιστρέφει, μέσα από μια γλυκόπικρη αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικά κωμική σύνθεση ανθρωπίνων ιστοριών και ηθογραφίας της εποχής, σε μια αληθινά αξέχαστη νύχτα για την Ελλάδα και μάλιστα σε ένα δύσκολο και σκοτεινό ιστορικό πλαίσιο. Στην 4η Απριλίου του 1968, στον πρώτο χρόνο της χούντας, όταν και η ΑΕΚ κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο από 80.000 θεατές Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο καμβά ανθρώπων και ιστοριών μιας συγκλονιστικής εποχής, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον κόσμο. Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης εμφατικά αναφέρει: «Αν δείτε [...] την ημέρα του τελικού σκοτώνεται ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», ενώ συμπληρώνουμε εμείς βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό πεδίο με φοβερές κοινωνικές αναταράξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική (Γαλλικός Μάης του -68, στο μέσο του πολέμου του Βιετνάμ, του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική και ένα χρόνο πριν το ιστορικό πιά Φεστιβάλ του Γούντστοκ).

Τα προγράμματα υλοποιούνται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του.