Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Σειρά δράσεων αλληλεγγύης & προσφοράς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ ιδιαίτερες, είναι ημέρες χαράς, γιορτής, αγάπης αλλά και προσφοράς.

Έτσι λοιπόν για μία ακόμη φορά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης έχοντας πρωταρχικό μέλημα της την αγάπη, την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την προσφορά, αξιοποίησε τις ευγενικές χορηγίες & δωρεές των εταιρειών και των κατοίκων της πόλης μας, αλλά έχοντας και την ενίσχυση του Δήμου και των υπηρεσιών του, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης & προσφοράς, όπως:

  • Διάθεση δωροεπιταγών σε κατοίκους του Δήμου Μεταμόρφωσης που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Διανομή χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων στα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ.
  • Διανομή χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων στους εξυπηρετημένους του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Σκοπός της γιορτής αυτής ήταν να διασκεδάσουν τα 142 ωφελούμενα παιδιά ηλικίας 0-15 ετών μαζί με τους γονείς τους και να περάσουν ένα όμορφο εορταστικό απόγευμα. Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάβανε προβολή κινηματογραφικής ταινίας, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κεράσματα και δώρα για όλα τα παιδιά.
  • Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 217 οικογένειες στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια.
  • Διανομή κρέατος σε 465 ωφελούμενες οικογένειες, των κοινωνικών δομών μας.

Επιπλέον έχουμε μεριμνήσει για την διανομή εορταστικού γεύματος σε πακέτο στις οικογένειες που είναι δικαιούχοι της Δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Μεταμόρφωσης» και συγκεκριμένα για τις 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου 2023 και 1 Ιανουαρίου 2024.

Η Κοινωνική Υπηρεσίας σας εύχεται να περάσετε όμορφες γιορτές, να έχετε μια νέα χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στα παιδιά όλου του κόσμου ένα "κόσμο όμορφο και δίκαιο".