Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Στις 17 με 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ 2021 στην Μεταμόρφωση.

Στις 17 με 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο «Κώστας Αρβανίτης» (Ιερού Λοχου και Δημητσάνας) στην Μεταμόρφωση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ 2021 της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

 

Το Γκόλμπολ είναι Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης.

 

Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς του Τορόντο.

 

Οι διοργανώσεις του Γκόλμπολ πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα Παραολυμπιακά αθλήματα λόγω της απαιτούμενης ησυχίας που θα πρέπει να επικρατεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ο σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα των τριών αντιπάλων καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δέκα λεπτά η κάθε μία. 

 

Σε Πανελλήνιο επίπεδο συμμετέχουν 5 Ομάδες Ανδρών (30 αθλητές) και 4 Ομάδες Γυναικών (24 αθλήτριες).

 

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 210-2824333 (Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Αικατερίνη Λάσδα).