Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, με μαθητές 1ου και 2ου Λυκείου, καθώς και 3ου Γυμνασίου.

Η πρώτη συνάντηση της ημέρας για τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, ήταν με μαθητές του 1ου Λυκείου Μεταμόρφωση, σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

 

Οι μαθητές ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για την προετοιμασία και το άγχος ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων.

 

Στη συνέχεια ζήτησαν να ενημερωθούν -και ενημερώθηκαν- για το τι περιλαμβάνουν οι προσεχείς ριζικές αναβαθμίσεις των σχολείων της Μεταμόρφωσης, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Προγράμματα «Φιλόδημος» Ι και «Τρίτσης», Πράσινο Ταμείο).

 

Ενώ ο Δήμαρχος τόσο προσωπικά, όσο και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου τους έδωσαν πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που έθεσαν αλλά και το ολοκαίνουργιο 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης που θα ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη σχολική χρονιά .

 

Όσο για τα προβλήματα (όπως μονώσεις και βρύσες) που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, ήδη δρομολογήθηκε η άμεση αντιμετώπισή τους. Παράλληλα ενημερώθηκαν ότι πέραν της ψυχολογικής υποστήριξης που ήδη παρέχει ο Δήμος, θα μεταφερθεί το αίτημά τους στο Υπουργείο Παιδείας για πρόσθετο ψυχολόγο, ενώ πρόκειται να οργανωθούν και ενισχυτικές δράσεις για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων.

 

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο εποικοδομητικές ήταν οι δύο συναντήσεις, ο Δήμαρχος σκοπεύει, στο προσεχές χρονικό διάστημα, να έχει αντίστοιχες συναντήσεις και άρα εικόνα από την πλευρά των μαθητών και άλλων σχολείων.