Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Συναυλία για τις μουσικές της Σμύρνης (20 Νοε.).

‘’Οι Μουσικές της Κοσμοπολίτισσας Σμύρνης’', Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία - εκδήλωση για την μουσική της οικουμενικής μητρόπολης της Μεσογείου, της χιλιοτραγουδισμένης ελληνικής Σμύρνης και την επίδραση της στην αστική και κοινωνική ζωή των κατοίκων της, παρουσιάζει την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης με την πολύτιμη συνεργασία της Ιερά Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.


Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την λαϊκή & παραδοσιακή μουσική, δείγμα από την εκκλησιαστική υμνογραφία της σχολής της Σμύρνης, συνθέσεις από τις εστουδιαντίνες και τις μουσικές σχολές που εναλλάσσονται σε μια περιγραφική διαδοχή με μουσικές των αστικών σαλονιών, των μεγάλων θεάτρων και της όπερας ορισμένα εκ’ των οποίων ακούγονται εξαιρετικά σπάνια, ενώ, μέσα από αφηγήσεις και χρονογραφήματα ανακαλούνται σκηνές απ’ την καθημερινή ζωή της όμορφης μεγαλούπολης της Ιωνίας αλλά και της σκληρής πραγματικότητας μετά τον μαρτυρικό ξεριζωμό και την μετεγκατάσταση στις νέες εστίες, περιγράφοντας έτσι το κοινωνικό πλαίσιο της μοναδικής αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών μουσικών κόσμων.


Θα συμπράξουν ο Βυζαντινός Χορός ‘‘Άδοντες και Ψάλλοντες’’, συνοδεία ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβύτερου Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Ορχήστρα Δωματίου των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε ενορχηστρώσεις και διεύθυνση του Θεοδόσιου Αγγ. Σμυρνιού και διακεκριμένοι solist.


Η εκδήλωση που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 12.00, αυτονόητα με ελεύθερη είσοδο όπως όλες οι δράσεις Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης.


Μην την χάσετε!