Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Συνέντευξη του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, στον Επικοινωνία 94 FM.

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος Μεταμόρφωσης κατά την πανδημία, εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94fm και στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» με τους Δημήτρη Μαρκόπουλος και Γιώργο Μισιάκα.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος, «παρά τη δύσκολη περίοδο, καταφέραμε μέχρι σήμερα να κάνουμε αρκετά πράγματα. Οργανώσαμε τον Δήμο, κάνοντάς τον πιο λειτουργικό και ευέλικτο… Ρίξαμε το βάρος στην κοινωνική πολιτική, ενδεικτικά με την εξυπηρέτηση εκατοντάδων συμπολιτών μας, ενώ αυξήσαμε τον αριθμό στα βραχιολάκια έκτακτης ανάγκης (ενν. για συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας) και στα άμεσα σχέδια μας είναι η κατασκευή ενός Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Ήμασταν πάντα -και είμαστε- δίπλα στον κόσμο και πιστεύω πως ανταποκριθήκαμε στις δύσκολες απαιτήσεις, αν και, όπως όλοι οι Δήμοι, δεν είχαμε την στήριξη που θα επιθυμούσαμε ιδιαίτερα οικονομικά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό και στο συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι «από τον πρώτο χρόνο που αναλάβαμε, φροντίσαμε να μειώσουμε σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου, όπως βλάβες, ανταλλακτικά, ασφάλειες και ενοίκια.... Και θα πρέπει να ευχαριστήσω την οικονομική, την κοινωνική και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Όλοι είναι δίπλα μου και παρόλο που έχουν κουραστεί, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Συνεχίζουμε δυναμικά για να ολοκληρώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του γηπέδου- μπαλονιού, o Στράτος Σαραούδας ανέφερε ότι «από την πρώτη ημέρα, ως δημοτική αρχή, θεωρούσαμε ότι η πόλη μας χρειάζεται έναν ακόμα κλειστό χώρο άθλησης. Κάτι που όλοι γνώριζαν και συμφωνούν. Μετά από τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση του μπαλονιού στο 4ο Γυμνάσιο, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε νέο σημείο», ενώ ενημέρωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει κάνει μελέτη και προτείνει εναλλακτικές για τις οποίες αναμένει και τη θέση των δημοτικών παρατάξεων.

Αναφερόμενος σε έργα που συνεχίζονται ή αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, ο Στράτος Σαραούδας σημείωσε ότι «τα έργα πρέπει να τα χωρίσουμε σε δύο ενότητες. Σε αυτά που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους, όπως εργολαβίες ασφαλτόστρωσης και πεζοδρομίων…. Και στα έργα από χρηματοδοτήσεις, όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο, η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού, 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Προαστιακού (γνωστός και ως κόμβος του Ράλλη), η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στη Νέα Ζωή, ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου, η τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων σε σχολεία» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ως Δήμος Μεταμόρφωσης «διεκδικούμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, στον ακόλουθο σύνδεσμο (link):

 

https://www.94fm.gr/stratos-saraoydas-ploysio-to-ergo-mas-para-tis-dyskolies/