Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Συνοπτική ενημέρωση για τα μέτρα/ δράσεις του Δήμου λόγω κακοκαιρίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με προσωπικό ασφαλείας ή τηλεργασία πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και το πέρας του ωραρίου σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου Μεταμόρφωσης (ΚΕΠ, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κεντρική Υπηρεσία κα), εξαιρουμένων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως άλλωστε ορίζει η προσφάτως εκδοθείσα (με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107) εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για αυτό το λόγο το ΚΕΠ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν είναι ανοιχτές στο κοινό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Πέραν τούτου υπενθυμίζουμε ότι:

• Διατίθεται αλάτι σε συσκευασία σάκων 25 κιλών, στην έδρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος, επί της οδού Δεληγιάννη 28.

• Διατίθεται θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στο Α' ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης ( Κ. Βάρναλη 3, τηλ: 210 28 13 011) . Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός έως και την Τετάρτη 26/01/2022 το πρωί. (παρατάθηκε έως και την Πέμπτη 27-1-2022)

• Συνεργεία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Για έκτακτα περιστατικά επικοινωνήστε άμεσα με το αρμόδιο Τμήμα στο τηλέφωνο 213 20 12 966 ή με τον αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχο, Στέλιο Σαριδάκη στο τηλέφωνο: 6956-336-390.

• Οι ωφελούμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας μπορούν να καλούν στο 213 20 12 978 για κάθε έκτακτη ανάγκη.

• Ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα εκδώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, βεβαιώσεις Αδυναμίας Μετακίνησης. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

• Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συνδράμουν με Μηχανήματα Έργου για τη διάνοιξη οδών, μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα στο 213 20 12 966 ώστε να συμπεριληφθούν στο σχετικό Μητρώο Εργοληπτών.

Πάνω από όλα, όμως, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με την #ΠολιτικήΠροστασία αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Και φυσικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους από το πρωί δίνουν -για μια ακόμη φορά- μάχη για την πόλη μας (με ρίψεις αλατιού, διανοίξεις δρόμων κοκ).

 

Σημείωση: Έχει ανασταλεί ήδη η λειτουργία σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικής συγκοινωνίας, αθλητικών εγκαταστάσεων, δημοτικού κοιμητηρίου (24-25 Ιανουαρίου).