Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας έζησαν μαθητές του Δήμου Μεταμόρφωσης

Μια συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι την Κυριακή 7/5/2023 στο Συνεδριακό Κέντρο, ένα πρόγραμμα δράσεων που "κέρδισε" τα παιδιά της πόλης και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Το Mini Πλανητάριο ξεκίνησε από νωρίς τις προβολές του και τα παιδιά καθισμένα κάτω απ’ τον θολωτό τρούλο, παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένα ταινίες υψηλής ανάλυσης που αφορούσαν στην εξερεύνηση του διαστήματος. Όλες οι προβολές (επιλεγμένες αναλόγως των ηλικιών) ήταν συναρπαστικές, σε FULL HD εικόνα και Dolby Surround ήχο. Η θεματολογία περιελάμβανε, εκτός από  το διάστημα, τα τηλεσκόπια, το περιβάλλον με αποτέλεσμα να ενθαρρύνουν την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.

Στο χώρο του φουαγιέ είχε στηθεί η εγκατάσταση τουVR Planet, μια μοναδική εμπειρία  360ο  εικονικής πραγματικότητας όπου πρωτόγνωρα ερεθίσματα μέσα από ψυχαγωγικές και συγχρόνως άκρως απολαυστικές διαδικασίες διέγειραν την φαντασία, την περιέργεια, την δημιουργικότητά των παιδιών της πόλης μας. Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία χωρίς τον περιορισμό του χώρου & του χρόνου, να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες! Nα γίνουν αστροναύτες & να κάνουν διαστημική αποστολή σε έλλειψη βαρύτητας (BBC), να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε extreme sports, να πετάξουν μαζί με έναν αετό, να μπουν σε αρχαίες τριήρεις & να περάσουν κάτω από τον Κολοσσό της Ρόδου, να μπουν σε υποβρύχια ή αερόστατα, να ταΐσουν άγρια ζώα στην Αφρική, να κολυμπήσουν με δελφίνια ή να δουν από κοντά μια μεγάπτερη φάλαινα, να επισκεφθούν τον Παρθενώνα του 5ου Αιώνα, να επιζήσουν από την βύθιση του Τιτανικού & πολλά ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα.

Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ευστράτιος Σαραούδας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Χριστίνα Αντωνοπούλου. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Ακολουθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τα Ετερόκλητα" της αγαπητής τέως διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης φιλολόγου κας Ευαγγελίας Φύτρου την ερχόμενη Κυριακή 14/5, με πολλές εκπλήξεις να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.