Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Θεατρική παράσταση "Λέλα Καραγιάννη - Η μάνα της Αντίστασης" (7/10, 20:30)

Την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το "Διάχρονο Θέατρο" της Μαίρης Βιδάλη, φιλοξενεί στο Συνεδριακό Κέντρο (Λητούς & Κύμης), την βραβευμένη και με διθυραμβικές κριτικές, από διαπρεπείς τεχνοκριτικούς, παράσταση "Λέλα Καραγιάννη - Η μάνα της Αντίστασης"

Πρόκειται για το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, εμπνευσμένο από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, που δημιούργησε μια από τις πρώτες αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με τα παιδιά της. Το έργο παρουσιάζεται, για 7ο συνεχόμενο καλλιτεχνικό έτος, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με την αγαπημένη ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη, ιδανική ερμηνεύτρια, στο ρόλο της Λέλας Καραγιάννη (Α’ βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου»).

Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Όμως η ζωή της ήταν πολυκύμαντη και γεμάτη εκπλήξεις από τα παιδικά της χρόνια. Όλα τα παραπάνω μαζί με την ισχυρή, γεμάτη υψηλά νοήματα και συμβολισμούς θεματολογία, καθιστούν την παράσταση, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθηλωτική.

Είσοδος ελεύθερη όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης.