Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Εκδηλώσεις

Στις 16 Απριλίου η εκδήλωση "ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ & Η ΛΥΤΡΩΣΗ '.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης (Τμήμα Πολιτισμού), σας προσκαλεί τo Σάββατο16/04/2022,ώρα 19.00στην εκδήλωση ''ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ & Η ΛΥΤΡΩΣΗ στη Μουσική και την Ποίηση'' που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Οδυσσέως 1).

Ένα μουσικό – λογοτεχνικό οδοιπορικό, εισαγωγή στις συγκλονιστικές στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης που συνδυάζει αρμονικά, την παράδοση και υμνολογία των ημερών με αριστουργήματα της δυτικής και λόγιας μουσικής, Ελληνικής & Διεθνούς, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα ποίησης εμπνευσμένης απ’ την θεματολογία των ημερών

Για την ευτυχή σύμπραξη, που αποτελεί μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και του Τμήματος Πολιτισμού, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους: ο Βυζαντινός Χορός ‘’ΑΔΟΝΤΕΣ & ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ’’ με μονωδό τον Λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης κ.Βασίλειο Παπαγεωργίου και Διεύθυνση – Διδασκαλία του Πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης, η συντοπίτισσα μας ηθοποιός Μαίρη Ξένου, ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής, η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης (υπεύθυνος και για την διδασκαλία της Μ. Χορωδίας) και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανόςπου έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Την βραδιά θα παρουσιάσουν οι :

κ. Ευδοκία Καράντζαλη- Ιστορικός Msc

κ. Ορέστης Στάμου - Πολιτικός Επιστήμονας.