Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Τα νέα των Παρατάξεων

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Μεταμόρφωσης για το κάλεσμα απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας ΣΜΑ.

Όχι στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου στη Μεταμόρφωση

Πληροφορήθηκαμε από το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σχεδιάζει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση, στο χώρο της πρώην ΕΣΚΙΜΟ.


Η Μεταμόρφωση πρέπει να δηλώσει με σαφήνεια την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: ο καθένας διαχειρίζεται τα δικά του απορρίμματα, στο δικό του έδαφος. Η Μεταμόρφωση δεν προσφέρεται για φιλοξενία των βρώμικων δραστηριοτήτων των άλλων Δήμων.


Ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος πρέπει να αντιληφθεί ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν "αιτία πολέμου" για την πόλη μας. Τα αδιέξοδα που συσσωρεύονται στη διαχείριση των απορριμμάτων - και - από την πολιτική του πρώην Δημάρχου Αμαρουσίου, νυν Περιφερειάρχη Αττικής αλλά και πολιτικού καθοδηγητή επί σειρά ετών των στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, του κ. Πατούλη, δεν θα τα πληρώσει η Μεταμόρφωση.


Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μάθημα και για εμάς:

  • Όταν το μήνυμα που εκπέμπουν οι δημοτικές αρχές της πόλης μας, τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή, είναι η ενδοτικότητα, ανοίγουν οι ορέξεις των τριγύρω. Όταν ανέχεσαι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής να κάνει μεταφόρτωση των απορριμμάτων του στην πόλη σου, να σταθμεύει τα απορριμματοφόρα του στην πόλη σου και να τροφοδοτείται με καύσιμα στην πόλη σου και επί 2,5 χρόνια του κάνεις "πλάτες", αυτά είναι τα αποτελέσματα: Να ανοίγει η όρεξη και σε άλλους. Έστω και τώρα χρειάζεται να προστατεύσουμε τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης.
  • Οι φωτογραφίες είναι από το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου, στη Μεταμόρφωση φυσικά." Ενώνουμε δυνάμεις" αναγράφεται αλλά δεν μας ρώτησαν αν θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους στην πόλη μας