Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Δήλωση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, για την αποκατάσταση τριών προτομών.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, δήλωσε σχετικά:

"Ολοκληρώθηκε χθες η αντικατάσταση με μαρμάρινες των πρώτων τριών από τις πέντε χάλκινες προτομές, οι οποίες είτε έχουν κλαπεί είτε είχαν -στην περίπτωση των Π. Αναγνωστόπουλου και Π. Πολυκανδριώτη- φυλαχθεί (για να μην κλαπούν) και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό χώρο.

Με τη συνδρομή του διεθνώς διακεκριμένου γλύπτη και κατοίκου Μεταμόρφωσης, Θοδωρή Παπαγιάννη, του οποίου το εργαστήρι είχε δημιουργήσει και τις χάλκινες και τον οποίο ευχαριστούμε, δημιουργήθηκαν και τοποθετήθηκαν οι νέες μαρμάρινες προτομές του Κώστα Αρβανίτη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Παναγιώτη Πολυκανδριώτη, ενώ απομένει η προτομή του αντιστρατήγου Σπύρου Μουστακλή και έπειτα του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Μια αποκατάσταση για την οποία είχαμε δεσμευθεί, πέρυσι το καλοκαίρι, ως ένδειξη σεβασμού όχι μόνο σε αυτά τα ξεχωριστά έργα τέχνης, αλλά και τις προσωπικότητες που αναπαριστούν. Προσωπικότητες συνυφασμένες με την ίδια μας την ταυτότητα και την ιστορία.

Μια αποκατάσταση για την οποία ως Δήμος Μεταμόρφωσης δεσμευθήκαμε και κινητοποιηθήκαμε άμεσα.

Έργα τέχνης τα οποία είναι τουλάχιστον ασέβεια που βανδαλίστηκαν. Όσο για τις μαρμάρινες προτομές που τις αντικατέστησαν, ελπίζουμε να τύχουν του σεβασμού που τους αξίζει".