Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Δελτία Τύπου

Δημοτικό Συμβούλιο για Παρατηρήσεις επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για MALL.

Χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση και έγιναν παρατηρήσεις με αφορμή τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στα πλαίσια κατάρτισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την επένδυση εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου και κέντρου αναψυχής στον Δήμο Μεταμόρφωσης (MALL).

 

Από την σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης προκύπτουν ελλείψεις και σφάλματα που επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς και ελλείψεις που αφορούν στην χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση.

 

Για αυτό και προτάθηκε αρνητική γνωμοδότηση για την αναφερθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και για τη διαβίβαση της παρούσας και των ανωτέρω παρατηρήσεων, προκειμένου να ληφθούν υπόψη, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας και στην εισήγηση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης. Στράτου Σαραούδα.

 

 

Σημείωση:

 

Στον σύνδεσμο/link που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις παρατηρήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9-pa6uIfUdw