Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης. Μια τελετή η οποία έγινε παρουσία πλήθους μαθητών και συμπολιτών μας, μελών του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτών, των επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων και των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, συλλόγων και γονέων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ.κ. Κύριλλος, ενώ ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί του Δημάρχου Μεταμόρφωσης και των επικεφαλής των φορέων που εμπλέκονται στο έργο, ήτοι της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Αναπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές Γεώργιος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτριος Καιρίδης, Μαρία - Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γεώργιος Κατρούγκαλος, οι πρώην Περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Γιάννης Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κ. Χάρης Ρώμας, ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ, Τίμος Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θανάσης Γιάνναρης. Παρούσες ήταν οι τοπικές οργανώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης Μεταμόρφωσης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή για έναν Δήμαρχο από τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου. Και τα εγκαίνια του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης δεν είναι μια τυχαία στιγμή. Το 2ο Λύκειο είναι ξεχωριστό τόσο λόγω της σημασίας του, καθώς αποτελεί διαχρονική ανάγκη και αίτημα, όσο και συμβολικά, καθώς αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο που εγκαινιάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στο να γίνει πραγματικότητα, αλλά και όσους έδωσαν το «παρών» στην χαρά μας. Όλους όσους ένωσε σήμερα η Μεταμόρφωση».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στους χώρους του νέου σχολείου και έκλεισε με επιλεγμένα μουσικά κομμάτια από τα Μουσικά Σύνολα και συνεργασίες-χορωδίες του Δήμου, καθώς και την βράβευση του 1ου και 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης και όσων μαθητών κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Σημείωση:

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, πατώντας ΕΔΩ.