Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1509

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση συμμετοχής στην Διαβούλευση για το Α' Μέρος (Στρατηγικό Σχεδιασμό) του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Μεταμόρφωσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ A’ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Μετά την ψήφιση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, προχωρούμε στην ανοικτή διαβούλευση και συνακόλουθα την συγκέντρωση προτάσεων για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου (με διάρκεια έως το 2023).

Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας επιτρέψει, όπως αναφέρεται και στο στρατηγικό σχεδιασμό, τη δημιουργία ενός Δήμου που θα αξιοποιεί τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας για να ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ενός Δήμου που θα χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, καινοτόμες ιδέες και υπευθυνότητα. Πυξίδα και γνώμονας για την επίτευξη των στόχων μας είναι η συμμετοχικότητα όλων των πολιτών, μέσω της οποίας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε βέλτιστες λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα μας, το περιβάλλον, την οικολογία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική μέριμνα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο, φιλικό, συμμετοχικό και λειτουργικό δήμο.

Σας περιμένουμε όλες και όλους να καταθέσετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας στο e-mail του αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής: programmatismos@metamorfossi.gr(μπορείτε να βρείτε την σχετική προς συμπλήρωση φόρμα, πατώντας ΕΔΩ).

Η χρονική διάρκεια της διαβούλευσης είναι από την ημέρα της ανακοίνωσής της έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

 

Σημείωση: Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα:

 

ΜΗΝΥΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

"Σχεδόν δύο (2) χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Που εμπιστεύθηκαν το όραμα μου για την πόλη μας.

Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, όπου έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα. Κατά τα οποία υλοποιούμε το σχέδιό μας για μια καλύτερη Μεταμόρφωση.

Τα παραδείγματα πολλά και σημαντικά:

Ενδεικτικά αναφέρω τις συνεχιζόμενες διανοίξεις δρόμων μετά από δεκαετίες στασιμότητας, την αναβάθμιση των οδών και των πεζοδρομίων που συνεχίζονται σταθερά σε όλη την πόλη, τη δημοτική συγκοινωνία που εκσυγχρονίστηκε με νέα λεωφορεία, την προμήθεια νέων οχημάτων και άρα την βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών, τον φωτισμό της Μεταμόρφωσης που μέσα στο 2022 αναβαθμίζεται σε LED, την απόκτηση του Κτήματος Κουμπούρη και πλέον του Κτήματος Κουτσουμπέλη και μάλιστα 905.000 Ευρώ φθηνότερα, το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης που σύντομα παραδίδεται όπως και την επικείμενη αναβάθμιση όλων των σχολείων μας, αλλά και την ένταξη της πόλης μας σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την έγκριση δεκάδων έργων που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια Ευρώ, όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο που το 2022 συντηρείται πλήρως, τα ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή ή τον κόμβο του Ράλλη.

Όλα τμήματα ενός ευρύτερου επιχειρησιακού προγράμματος. Ενός οράματος για μια καλύτερη πόλη. Ενός σχεδίου που υλοποιείται. Τμήματα της κοινής μας επιδίωξης για την Μεταμόρφωση που ονειρευόμαστε και μας αξίζει. Μιας επιδίωξης που βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα.

Και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε συνοδοιπόροι. Κανείς δεν περισσεύει. Για αυτό και σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας για το επιχειρησιακό σχέδιο της Μεταμόρφωσης, που αφορά στα επόμενα χρόνια. Γιατί οι προτάσεις ή οι απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εσάς ή καλύτερα από εμάς, καθώς μας ενώνει όλους η Μεταμόρφωση, δεν είναι απλά επιθυμητές αλλά πολύτιμες και καλοδεχούμενες.

Γιατί Μαζί Αλλάζουμε την Πόλη μας. Μαζί κάνουμε την Ελπίδα Πράξη. Για αυτό και σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαβούλευση για το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Μεταμόρφωσης, την οποία ανακοινώσαμε σήμερα.

Γιατί εδώ η γνώμη σας μετράει..".

Στράτος Σαραούδας

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ:

(Α) ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

(Β) ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

(Γ) ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.